Benoit Michel


2006 Esprit de Cave 100% Chardonnay Extra Brut 

Land/region: Frankrike, Champagne

Årgång: 2006

Producent: Benoit Michel

Art. nr: 73452

Produkttyp: Mousserande vin

Alkoholhalt: 12,5%

Förpackning: Flaska

Pris: 651 kr

Volym: 75 cl

Benot Michel är Guy Michels son som sedan 2004 varit ansvarig för vinmakandet. 2023 började han sälja viner under eget namn och han jobbar nära sina söner Alexandre och Loris. Benoit delar Guys filosofi om att champagne skall drickas mogen. För att göra sin champagne så lagringsduglig som möjligt väljer han att helt undvika den malolaktiska jäsningen för alla sina champagner. Detta ger champagner med en mycket hög syra vilket gör att dom inte kommer vara så angenäma att dricka de första åren men som efter 10 år och framåt belönar den tålmodige med den magiska kombinationen av frisk syra och mognadsaromer. En kombination som inte alltid är den lättaste att hitta. 


  • Druvor: 100% Chardonnay
  • Utseende: Ljust gyllengul
  • Doft: Stor doft av mogna gula äpplen, ljus honung, kanderade apelsinskal och ljus nougat. 
  • Smak: Mycket frisk och fruktig smak med samtidigat tydliga mognadstoner. Detta är en champagne som har kvar sin ungdomliga syra men som börjat rundas av och bli mer komplex av sin ålder. 
  • Lagringspotential: 0-15 år.
  • Helhet: En mycket god blanc de blancs där Benoits vision om en lagringsbar champagne tydligt visar sig genom den friska syran tack vare utebliven malolaktisk jäsning. En champagne att ha lådor av i källaren för att följa nu och minst 15 år framåt!