Domaine de la Commanderie


Les Battereaux 2018

Land/region: Frankrike, Loire

Årgång: 2018

Producent: Domaine de la Commanderie

Art. nr: 75538

Produkttyp: Rött vin

Alkoholhalt: 13%

Förpackning: Flaska

Pris: 500 kr

Volym: 75 cl


Domaine de la Commanderie drivs nu av systrarna Clothilde och Honorine som tagit över vinmakaransvaret efter sin far Philippe. Dom håller till i byn Chinon i centrala Loiredalen där dom framförallt gör röda viner på druvan Cabernet Franc men också lite vitt på Chenin Blanc.

Systrarna drivs av en respekt för sin terroir kombinerat med en oerhört smittsam experimentlusta. Här kombineras tradition med nytänkande och resultatet är oerhört imponerande.

Här har vi kronjuvelen i Domaine de la Commanderies utbud av viner. Man har valt ut sina allra bästa druvor på Cabernet Franc och låtit dom jäsa och lagras på ekfat från den lokala Chinonskogen. Resultatet är ett kraftigt och fylligt vin som kan mäta sig med de allra bästa Bordeauxvinerna!

  • Druvor: 100% Cabernet Franc
  • Utseende: Medeltät rödblå
  • Doft: Stor och och generös doft av björnbär, plommon, hallon med en tydlig fatkaraktär av det exklusiva slaget och en aning örtighet. 
  • Smak: Generöst och fylligt vin med tydlig fatkaraktär och fruktighet. Begynnande mognadstoner av läder och torkad frukt. Relativt hög strävhet och lång eftersmak.
  • Lagringspotential: 0-15 år.
  • Helhet: Ett exempel på hur man kan göra riktigt stora och lagringsdugliga viner på Cabernet Franc. 2018 som var ett mycket varmt år hjälper till att göra detta till en extra fyllig och kraftfull röd Loire.