Guy Michel


1989 Saveurs d'Automne Brut

Land/region: Frankrike, Champagne

Årgång: 1989

Producent: Guy Michel

Art. nr: 76679

Produkttyp: Mousserande vin

Alkoholhalt: 12,8%

Förpackning: Flaska

Pris: 1258 kr

Volym: 75 cl


Mogen champagne. Allt som oftast hör man talas om hur gått det är med mogen champagne och när man väl provat en bra mogen champagne så inser man vilken oerhört hög nivå champagne med rätt mognad kan nå.

Då uppstår problemet att ha tillräckligt med plats i källaren för att lagra champagne och dessutom uppfinna en tidsmaskin så att man kan hoppa fram 20-30 år för att se hur champagnen blev.

Eller så får man köpa färdiglagrad champagne. Detta är inte det lättaste då tillgången är ganska begränsad och det man hittar ofta kostar några tusenlappar. Just därför är vi så glada över att kunna erbjuda en färdiglagrad champagne för 749:-. Har du provat bra mogen champagne så inser du att detta är ett vin du måste köpa och om du inte har provat bra mogen champagne så är detta ett ypperligt tillfälle.


Redan när vinet gjorde avsåg man att det skulle lagras länge innan konsumtion och därför valde man att inte låta vinet genomgå malolaktisk jäsning för att på så sätt få en riktigt frisk syra som står sig trots lång lagring.


  • Druvor: 40% Chardonnay, 50% Pinot Meunier & 10% Pinot Noir.
  • Utseende: Gyllengult
  • Dosage: 5 gram socker/liter
  • Doft: komplex doft med kanderade citron- och apelsinskal, ugnsbakade äpplen, nougat, mandel, honung, rostat bröd, kaffe och mörk choklad.
  • Smak: Mycket frisk smak med citronskal, moget äpple, brioche, honung, nougat och mandel. Lång eftersmak med mineralitet.
  • Lagringspotential: 0-10 år
  • Helhet: En fantastisk champagne som befinner sig i perfekt kombination av mognad och fruktighet.