Guy Michel


Millésime Brut 2006

Land/region: Frankrike, Champagne

Årgång: 2006

Producent: Guy Michel

Art. nr: 72659

Produkttyp: Mousserande vin

Alkoholhalt: 12%

Förpackning: Flaska

Pris: 529 kr

Volym: 75 cl


Detta vin har nu under nästan 13 år fått vila i Guy Michels källare som erbjudit optimala lagringsförhållanden med mörker, konstant temperatur på 12 grader och perfekt luftfuktighet. När det nu släpps till försäljning befinner det sig i en riktigt härlig mognadsfas där man möts av massor med grillad citron, mogna äpplen och honung när man doftar på det. Doften är komplex och efter hand kan man känna multna löv, tryffel, nougat, citrus, rostat bröd, smörkola och aningen kaffe. När man dricker vinet idag vinner det på att få några minuter i glaset ör att luftas och öka något i temperatur.


Redan när vinet gjorde avsåg man att det skulle lagras länge innan konsumtion och därför valde man att inte låta vinet genomgå malolaktisk jäsning för att på så sätt få en riktigt frisk syra som står sig trots lång lagring. Vinet är fantastisk gott att dricka nu men vill man att en del av honungstonerna skall utvecklas till ännu mer kaffe, rostat bröd, nougat och torkad frukt kan man gott lagra det 10-20 år till utan problem.


Vi är oerhört glada över att överhuvudtaget kunna presentera ett så här bra och moget vin och lite extra nöjda över att kunna sälja det till fyndpriset 399:-.


  • Druvor: 19% Chardonnay, 57% Pinot Meunier & 24% Pinot Noir.
  • Utseende: Gyllengult
  • Doft: komplex doft med honung och mogna äpplen men också en ton av multna löv, tryffel, nougat, citrus, apelsinskal, rostat bröd, smörkola och aningen kaffe.
  • Smak: Mycket frisk smak med citrus, röda äpplen, kex, honung och mandel. Lång eftersmak med mineralitet och aningen beska.
  • Lagringspotential: 10-20 år
  • Helhet: En fantastisk champagne som trots sina 16 år befinner sig i sin ungdom. Den friska syran och koncentrationen ger löfte om ett långt liv.