Hemprovningslåda Champagne


Land/region: Frankrike, CHampagne

Art. nr: 59765

Produkttyp: Mousserande vin

Förpackning: Flaska

Pris: 1242 kr

Volym: 3*75 cl


Detta är en provningslåda med tre olika druvrena champagner som görs på Pinot Noir, Pinot Meunier och Chardonnay. Vi har vi valt ut champagner vi tycker är druvtypiska och verkligen visar på bredden inom champagne.  

Vår tanke är att dessa tre viner passar perfekt att till att ha en vinprovning hemma där man vill utforska tre olika stilar av Champagne.  

Vinerna som ingår är: 

*Driant-Valentin Blanc de Blancs Brut. 100% Chardonnay från Côte des Blancs. Vinifierad på ståltank så är detta en frisk och fruktig champagne med massor av citrus, gröna äpplen och mineralitet.  

*Jean-Yves de Carlini Blanc de Noirs Grand Cru Brut. 100% Pinot Noir från byarna Verzy och Verzenay i Montagne de Reims. Här har vi en fyllig, tung och kraftig blanc de noirs med röda äpplen, honung, plommon och grillad citron.  

*RC Lemaire Sélect Réserve Meunier Brut. 100% Pinot Meunier. Här har man valt att undvika malolaktisk jäsning för att få fram en frisk syra som balanserar upp den druvtypiskt generösa fruktigheten med karaktär av tropiska frukter. Kort sagt en riktigt högklassisk tolkning av druvan som dominerar i området Vallée de la Marne.  

Så samla ett gäng vänner och bjud på en miniprovning där ni får upptäcka nya platser i champagnens förtrollade värld!