Regis Fliniaux


Régis Fliniaux Cuvée Prestige Brut Grand Cru

Land/region: Franktike, Champagne

Producent: Regis Fliniaux

Art. nr: 77254

Produkttyp: Mousserande vin

Alkoholhalt: 12 %

Förpackning: Flaska

Pris: 464 kr

Volym: 75 cl


Här är vinet som förändrade vår kärleksrelation till Champagne från en flört till ett stadigt äktenskap där kärleken växer sig starkare för varje dag.

 

Vinet är tillverkat av 50% Pinot Noir och 50% Chardonnay och enbart på den första druvmusten man får när man pressar druvorna (la cuvée). Samtliga druvor kommer från Grand Cru-byn Aÿ. Pinot Noir bidrar med struktur, kraft och fyllighet medan Chardonnay ger syra och fräschör. Vi har fått den unika möjligheten att tillsammans med Régis utforma vinet efter våra önskemål genom att bestämma dosagen (mängden socker man tillsätter). Vi har valt att gå rakt mot den rådande trenden i Champagne och endast tillsätta 11 gram socker/liter. Detta har vi valt för att lyfta fram fruktigheten i vinet och för att göra det mer matkompatibelt. Den lilla sockermängden gör inte att vinet uppfattas som sött utan att det upplevs fruktigare, fylligare och något mindre syrligt samt gör det lättare att kombinera med mat genom att man inte behöver ta samma hänsyn till vinets kraftiga syra.

 

  • Druvor: 50% Pinot Noir & 50% Chardonnay. 100% från Grand Cru-byn Aÿ.
  • Lagring: 2 år på sin jästfällning
  • Utseende: Svagt gulgrönt
  • Doft: Stor och fruktig med citrus, röda äpplen och nybakat bröd.
  • Smak: Medelfylligt med hög syra. Mycket fruktigt med citrus, röda äpplen och brioche. Mycket lång eftersmak med viss sälta i slutet.
  • Lagringspotential: 0-10 år.
  • Helhet: En klassisk Aÿ-champagne med en bra balans mellan syra, frukt och fyllighet. En champagne som funkar lika bra som välkomstdrink som till förrätten.