Oliver Zeter Rieslinglåda


Oliver Zeter Riesling Haardt 

Druvorna kommer från 18 år gamla vinstockar. Det vinifieras på ståltank och

får ligga på sin jästfällning fram till mars.

 

Det kännetecknas av en frisk, ren syra och mineralitet med en frisk fruktighet

av citrus och gröna äpplen. Detta vin dricker vi gärna till en relativt lätt maträtt

som måste ha en bra syra. Varför inte till fredagsklassikern baguette, räkor och mayo, denna gång med en rejäl skvätt pressad citron över. 

 

Oliver Zeter Riesling Nussriegel 

Detta vin kommer från området Nussriegel nära Ungstein. Vingårdarna har sandig jordmån och ligger i svag sydsluttning. Vinstockarna är lite drygt 40 år gamla och vinet vinifieras i ståltank och får ligga på sin jästfällning fram till mars.  


Det kännetecknas av en generös fruktighet med såväl citrus och äpple som persika, ananas och aprikos.  

Till detta äter vi en tartar på pilgrimsmussla som har en diskret hetta i form av hackad chili och en tropisk fruktighet i form av lite fintärnad mango,  

 

Oliver Zeter Riesling Weilberg 


Detta vin görs av druvor från 40 år gamla vinstockar i vingården Weilberg 

(klassad som Grosses Gewächs). Jordmånen här kallas ”Terra Rossa” och

består av järnrik lerjord som är mycket ovanlig i Pfalz. Musten får en kort skalkontakt och får sedan spontanjäsa långsamt på stora begagnade

ekfat där det vilar på jästfällningen fram till maj då det buteljeras. 

Resultatet blir ett komplext, koncentrerat och runt vin med en diskret fatkaraktär.  


Fruktighet, mineralitet och komplexitet balanserar upp varandra perfekt! 

Till detta vin vill vi ha lite kraftig och rustik mat. Fläskkarré med stekt kål och champinjoner och potatismos blandat med sauerkraut och stekt, tärnat bacon.


Årgång: 3 x 2019


Art. nr: 72333


Pris: 846:-